skip to Main Content

Bij VTA Nederland uit Duiven kunt u uw VCA Basis-certificaat halen. Het behalen van dit certificaat is verplichte als uw organisatie aan VCA-gecertificeerde bedrijven levert. Ook als u laad- en loswerkzaamheden verricht op terreinen van de (petro)chemische industrie (kiepautochauffeurs, kraanmachinisten, personeel van aannemers en constructiebedrijven, schilders), dient u in het bezit te zijn van een erkend veiligheidscertificaat. Het is dus heel erg waardevol om uw VCA Basis-certificaat te halen.

Wenst u een VCA Basiscertificering te behalen?

De inhoud van de cursus als u uw VCA Basis-certificaat wilt halen

Specifiek leidt de VCA-cursus op tot het Basisveiligheidscertificaat VCA (Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers), ook wel het B-VCA certificaat genoemd. Tijdens de cursus die u volgt om uw VCA Basis-certificaat te halen, worden inhoudelijk de volgende punten besproken:

  • Arbowet en ongevallentheorie
  • Gevaarlijke stoffen
  • Gereedschap
  • Hijsen, tillen en lopen
  • Werken op hoogte
  • Werkvergunningen en besloten ruimten
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen

Na het volgen deze VCA-cursus kunt u veilig aan de slag.

Cursusduur en Code 95

De cursus die u volgt om uw VCA Basis-certificaat te halen, duurt zeven uur in totaal. Dat wil zeggen dat u deze in één dag volledig doorloopt. Daarnaast telt de cursus mee in het kader van de Richtlijn Vakbekwaamheid | Code 95 voor beroepschauffeurs. Wij bieden ook andere cursussen aan om uw Code 95 te behalen. Denk hierbij onder andere aan:

Examen en certificaat VCA Basisveiligheid | B-VCA

De cursus wordt afgesloten met een extern examen door SGS Intron. Bij voldoende resultaat ontvangt u het VCA Basis-certificaat dat u heeft weten te behalen. Deze heeft een geldigheidsduur van tien jaar.

Locatie

  • VTA Nederland, Duiven (regio Arnhem, Doesburg, Doetinchem, Winterswijk en Zevenaar). Komt u uit een ander deel van Nederland? Ook dan bereikt u ons gemakkelijk vanwege onze directe ligging aan de A12.
  • VCM Leusden, Leusden (regio Utrecht, Amersfoort, Zeist, Soest).

Kijk voor actuele trainingsdata en -locaties in onze cursusagenda. Op verzoek en bij voldoende ruimte en deelnemers kunnen wij de cursus incompany verzorgen.

Training op maat

Van deze training kunnen wij ook een maatwerkvariant aanbieden. In dit geval passen wij de cursus aan op basis van uw behoeften en beschikbaarheid. Zo kunt u uw VCA Basis-certificaat halen op de manier die u het beste uitkomt. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden als u uw VCA Basis-certificaat wilt halen. Daarnaast bieden wij als specialist op het gebied van bedrijfsveiligheid en training verschillende andere cursussen aan. We kunnen u zelfs voor u uw explosieveiligheidsdocument opstellen.

Subsidiemogelijkheden

Er zijn branchespecifieke subsidies mogelijk via SOOB, het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de sector Transport en Logistiek. Wij vertellen u er graag meer over.

Meld u aan voor deze cursus

Wanneer u uw VCA Basis-certificaat wilt halen, meld u zich aan voor deze cursus. Onze training is ontworpen om u een grondige kennis te bieden van veiligheidsnormen en -praktijken die belangrijk zijn voor het werken in een technische of bouwomgeving. De cursus behandelt alle noodzakelijke onderwerpen waardoor u goed voorbereid bent op het VCA-examen.