skip to Main Content

Waarom zou u meedoen aan een cursus om uw VCA-Basiscertificaat te halen? Omdat het behalen van dit certificaat verplichte kost is als uw organisatie aan VCA-gecertificeerde bedrijven levert. Ook als u laad- en loswerkzaamheden verricht op terreinen van de (petro)chemische industrie (kiepautochauffeurs, kraanmachinisten, personeel van aannemers en constructiebedrijven, schilders), dient u in het bezit te zijn van een erkend veiligheidscertificaat. Het is dus heel erg waardevol om uw VCA-Basiscertificaat te halen.

De inhoud van de cursus als u uw VCA-Basiscertificaat wilt halen

Na het volgen van de cursus VCA Basis kunt u veilig aan de slag, omdat u uw certificaat heeft weten te halen. Specifiek leidt deze cursus op tot het Basisveiligheidscertificaat VCA (Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers), ook wel het B-VCA-certificaat genoemd. Tijdens de cursus die u volgt om uw VCA-Basiscertificaat te halen, worden inhoudelijk de volgende punten besproken:

  • Arbowet en ongevallentheorie
  • Gevaarlijke stoffen
  • Gereedschap
  • Hijsen, tillen en lopen
  • Werken op hoogte
  • Werkvergunningen en besloten ruimten
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen

Cursusduur en Code 95

De cursus die u volgt om uw VCA-Basiscertificaat te halen, duurt zeven uur in totaal. Dat wil zeggen dat u deze in één dag volledig doorloopt. Daarnaast telt de cursus mee in het kader van de Richtlijn Vakbekwaamheid | Code 95 voor beroepschauffeurs. Als u cursussen volgt om uw code 95 te behalen, vindt u bij ons meerdere opties. Denk hierbij onder andere aan:

Examen en certificaat VCA Basisveiligheid | B-VCA

De cursus wordt afgesloten met een extern examen door SGS Intron. Bij voldoende resultaat ontvangt u het VCA-Basiscertificaat dat u heeft weten te halen. Deze heeft een geldigheidsduur van tien jaar.

Locatie

  • VTA Nederland, Duiven (regio Arnhem, Doesburg, Doetinchem, Winterswijk en Zevenaar). Komt u uit een ander deel van Nederland? Ook dan bereikt u ons gemakkelijk vanwege onze directe ligging aan de A12.
  • VCM Leusden, Leusden (regio Utrecht, Amersfoort, Zeist, Soest).

Kijk voor actuele trainingsdata en -locaties in de cursusagenda.

Op verzoek en bij voldoende ruimte en deelnemers kunnen wij de cursus incompany verzorgen.

Variant

Van deze training kunnen wij ook een maatwerkvariant aanbieden. In dit geval passen wij de cursus aan op basis van uw behoeften en beschikbaarheid. Zo kunt u uw VCA-Basiscertificaat halen op de manier die u het beste uitkomt. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden als u uw VCA-Basiscertificaat wilt halen. Daarnaast bieden wij als specialist op het gebied van bedrijfsveiligheid en training verschillende andere cursussen aan. We kunnen zelfs voor u uw explosieveiligheidsdocument opstellen. Ook kunnen we u opleiden tijdens een cursus over fysieke belasting.

Subsidie

Er zijn branchespecifieke subsidies mogelijk via SOOB, het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de sector Transport en Logistiek. Wij vertellen u er graag meer over.

Stel al uw vragen over ons aanbod en onze mogelijkheden aan ons

Hebt u vragen over het halen van uw VCA-Basis certificaat? Aarzel dan niet snel contact met ons op te nemen. U vult hiervoor het contactformulier in. Daarnaast zijn wij bereikbaar als u belt naar 0263705068 of als u een e-mail stuurt naar info@VTA-nl.nl.