skip to Main Content

Waarom zou u meedoen aan een cursus om uw VCA Basis certificaat te halen? Omdat het behalen van dit certificaat verplichte kost is als uw organisatie aan VCA-gecertificeerde bedrijven levert. Ook als u laad- en loswerkzaamheden verricht op terreinen van de (petro)chemische industrie (kiepautochauffeurs, kraanmachinisten, personeel van aannemers en constructiebedrijven, schilders), dient u in het bezit te zijn van een erkend veiligheidscertificaat. Het is dus heel erg waardevol om uw VCA Basis certificaat te halen.

De inhoud van de cursus als u uw VCA Basis certificaat wilt halen

Na het volgen de cursus VCA Basis kunt u veilig aan de slag, omdat u uw certificaat heeft weten te halen. Specifiek leidt deze cursus op tot het Basisveiligheidscertificaat VCA (Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers), ook wel het B-VCA certificaat genoemd. Tijdens de cursus die u volgt om uw VCA Basis certificaat te halen, worden inhoudelijk de volgende punten besproken:

  • Arbowet en ongevallentheorie
  • Gevaarlijke stoffen
  • Gereedschap
  • Hijsen, tillen en lopen
  • Werken op hoogte
  • Werkvergunningen en besloten ruimten
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen

Cursusduur en Code 95

De cursus die u volgt om uw VCA Basis-certificaat te halen, duurt zeven uur in totaal. Dat wil zeggen dat u deze in één dag volledig doorloopt. Daarnaast telt de cursus mee in het kader van de Richtlijn Vakbekwaamheid | Code 95 voor beroepschauffeurs. Als u cursussen volgt om uw code 95 te behalen, vindt u bij ons meerde opties. Denk hierbij onder andere aan:

Examen en certificaat VCA Basisveiligheid | B-VCA

De cursus wordt afgesloten met een extern examen door SGS Intron. Bij voldoende resultaat ontvangt u het VCA Basis certificaat dat u heeft weten te halen. Deze heeft een geldigheidsduur van tien jaar.

Locatie

  • VTA Nederland, Duiven (regio Arnhem, Doesburg, Doetinchem, Winterswijk en Zevenaar). Komt u uit een ander deel van Nederland? Ook dan bereikt u ons gemakkelijk vanwege onze directe ligging aan de A12.
  • VCM Leusden, Leusden (regio Utrecht, Amersfoort, Zeist, Soest).

Kijk voor actuele trainingsdata en -locaties in de cursusagenda.

Op verzoek en bij voldoende ruimte en deelnemers kunnen wij de cursus in-company verzorgen.

Variant

Van deze training kunnen wij ook een maatwerkvariant aanbieden. In dit geval passen wij de cursus aan op basis van uw behoeften en beschikbaarheid. Zo kunt u uw VCA Basis certificaat halen op de manier die u het beste uitkomt. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden als u uw VCA Basis certificaat wilt halen. Daarnaast bieden wij als specialist op het gebied van bedrijfsveiligheid en training verschillende andere cursussen aan. We kunnen u zelfs voor u uw explosieveiligheidsdocument opstellen. Ook kunnen we u opleiden tijdens een cursus over fysieke belasting.

Subsidie

Er zijn branchespecifieke subsidies mogelijk via SOOB, het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de sector Transport en Logistiek. Wij vertellen u er graag meer over.

Stel al uw vragen over ons aanbod en onze mogelijkheden aan ons

Heeft u vragen over het halen van uw VCA-Basis certificaat? Aarzel dan niet snel contact met ons op te nemen. U vult hiervoor het contactforumlier in. Daarnaast zijn wij bereikbaar als u belt naar 0263705068 of als u een e-mail stuurt naar info@VTA-nl.nl.