skip to Main Content

Cursus Rijoptimalisatie Schadepreventie | BBS (W02-1)

Als u een bijdrage wilt voor uw code 95, participeer dan in onze rijtraining in de buurt van Arnhem. Tijdens de eendaagse training Rijoptimalisatie Schadepreventie | BBS (Behaviour Based Safety) leert u hoe u veilig en schadepreventief te werk gaat. Dat is belangrijk, want als vrachtwagenchauffeur moet u onder steeds grotere druk en sterk wisselende omstandigheden werken. Dit vereist een defensieve deelname aan het verkeer. U dient onder andere rekening te houden met fouten van andere weggebruikers en veranderende weers- of verkeersomstandigheden. Daarnaast moet u erop letten om onder druk niet zelf de fout in te gaan of onjuiste handelingen te verrichten. Een voor de Code 95 meetellende rijtraining van VTA Nederland kan u helpen met zelfvertrouwen uw functie uit te oefenen.

Bent u geïnteresseerd in een rijopleiding met inbegrip van Code 95?

Inhoud van de voor de Code 95 meetellende rijtraining

Inhoudelijk besteden wij tijdens de cursus tijd aan de volgende thema’s:

 • Kennis van het Europees schadeformulier
 • Lading vastzetten
 • Bijzondere verkeersregels
 • Veilig laden en lossen
 • Veilig in- en uitstappen
 • Defensief rijden
 • Chauffeursgedrag
 • Manoeuvreren
 • Rijtechnieken
 • Veiligheid en spiegelgebruik
 • Staat van het voertuig en brandstofverbruik
 • Voorkomen van schades en ongevallen

De duur en Code 95 bijdrage van uw rijtraining

Als u besluit deze cursus te volgen, participeert u voor zeven uur. In totaal spendeert u één volledige dag aan deze – voor de Code 95 meetellende – rijtraining in de buurt van Arnhem. De Code 95, in het kader van de Richtlijn Vakbekwaamheid, is een vereiste voor het rijbewijs van beroepschauffeurs die een bus of vrachtwagen rijden. Door te participeren in deze cursus ontwikkelt u uw rijvaardigheden. Ook zorgt u dat u uw functie succesvol kunt blijven uitvoeren.

De mogelijke locaties voor uw rijtraining

VTA Nederland, Duiven (regio Arnhem, Doesburg, Doetinchem, Winterswijk en Zevenaar). Komt u uit een ander deel van Nederland? Ook dan bereikt u ons gemakkelijk met onze directe ligging aan de A12. U vindt ons ook bij VCM Leusden, Leusden (regio Utrecht, Amersfoort, Zeist, Soest). Neem voor het inplannen van deze training contact met ons op. Op verzoek en bij voldoende ruimte en deelnemers kunnen wij de cursus in-company verzorgen. Daarnaast is deze voor de Code 95 meetellende rijtraining ook als e-learning beschikbaar, waardoor u deze niet verplicht bij ons op locatie hoeft te volgen. Lees meer over de E-learning Rijoptimalisatie Schadepreventie|BBS.

Toelatingseisen voor deze cursus

Om toe te worden gelaten voor deze – voor de Code 95 meetellende – rijtraining in regio Arnhem, dient u in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs C of CE.

Ons aanbod cursussen die meetellen voor de Code 95

VTA Nederland uit Duiven, dicht bij Arnhem, is expert op het gebied van veiligheidstrainingen en advies. Zodoende kunt u bij ons verschillende cursussen volgen die meetellen voor de Code 95, waaronder uw rijtraining in de omgeving van Arnhem. Ons aanbod bestaat onder andere uit:

Mogelijke cursussubsidies

Er zijn branchespecifieke subsidies mogelijk via SOOB. SOOB is het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de sector Transport en Logistiek.

Vraag naar meer informatie over ons cursusaanbod

Neem voor het inplannen van deze – voor de Code 95 meetellende – rijtraining bij Arnhem contact met ons op. Ook voor meer informatie over mogelijke subsidies staan wij u graag te woord. Daarnaast bent u voor andere certificering of cursussen op het gebied van bedrijfsveiligheid bij ons aan het juiste adres. Wij kunnen u bijvoorbeeld helpen als u een explosieveiligheidsdocument nodig heeft.