skip to Main Content

Bij ons kunt u cursussen volgen die meetellen voor de Code 95, waarin u alles leert over de Digitale Tachograaf. Tijdens de eendaagse cursus leert u dit apparaat en de bestuurderskaart op de juiste wijze te gebruiken. Ook krijgt u inzicht in de chauffeursverplichtingen op het gebied van ritregistraties. Theorie en praktijk wisselen elkaar tijdens deze dag af. Deze cursus telt mee voor de Code 95 en zorgt dat u zonder problemen werkt met de Digitale Tachograaf.

Draag bij aan uw Code 95 en leer omgaan met de Digitale Tachograaf

Op inhoudelijk gebied worden de volgende dimensies behandeld tijdens onze cursus:

  • Wetgeving met betrekking tot de digitale tachograaf
  • Bediening van de digitale tachograaf conform de wettelijke eisen, met verschillende tachograafkaarten
  • Arbeidstijdenbesluit voor het vervoer (onderdeel van de Arbeidstijdenwet)
  • Rij- en rusttijden
  • Verplichtingen voor de chauffeur
  • Controleproof werken

Code 95 en cursusduur

In totaal volgt u deze cursus – die meetelt voor uw Code 95 – over de Digitale Tachograaf gedurende één dag. In totaal is het noodzakelijk dat u zeven uur aanwezig bent. U leert hoe u tijdens uw werkzaamheden moet werken met dit apparaat. Zoals vermeld, levert het succesvol voltooien van deze cursus u een bijdrage op voor uw Code 95. De code 95, ook wel de richtlijn vakbekwaamheid beroepschauffeurs genoemd, is een aanduiding op uw rijbewijs die noodzakelijk is als u werkt als beroepschauffeur. VTA Nederland biedt verschillende cursussen en trainingen aan die meetellen voor deze belangrijke aanduiding.

Locatie

  • VTA Nederland, Duiven (regio Arnhem, Doesburg, Doetinchem, Winterswijk en Zevenaar). Komt u uit een ander deel van Nederland? Ook dan bereikt u ons gemakkelijk met onze directe ligging aan de A12.
  • VCM Leusden, Leusden (regio Utrecht, Amersfoort, Zeist, Soest).

Kijk voor actuele trainingsdata en -locaties bij de cursusagenda. Op verzoek en bij voldoende ruimte en deelnemers kunnen wij de cursus incompany verzorgen. U kunt ook voor andere cursussen uit ons brede aanbod kiezen. Zo bieden wij u een VCA-cursus aan. Daarnaast is het bij ons mogelijk uw explosieveiligheidsdocument op te laten stellen.

Vraag naar meer informatie over de cursus en onze maatwerkservice

Wij bieden maatwerkvarianten aan van deze training die meetellen voor uw code 95 en waarin u alles leert over de Digitale Tachograaf. In onze maatwerkdienst houden we rekening met uw beschikbaarheid en het tempo waarop u optimaal de nieuwe kennis opdoet. Uiteraard is ook mogelijk om voor andere cursussen op het gebied van bedrijfsveiligheid te kiezen. U volgt bij ons bijvoorbeeld een BHV-cursus die opleidt tot bedrijfshulpverlener. Daarnaast kunt u er onder andere voor kiezen een korte EPT-training te volgen. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden voor uw cursus. Vul ons contactformulier in, dan zorgen wij voor een passende reactie. Verder neemt u contact met ons op door te bellen 0263705068 of door een e-mail te sturen naar info@VTA-nl.nl.