skip to Main Content

Bij ons kunt u cursussen over Code 95 volgen, bijvoorbeeld over het onderdeel Digitale Tachograaf. Tijdens de eendaagse cursus leert u dit apparaat en de bestuurderskaart op de juiste wijze te gebruiken. Ook krijgt u inzicht in de chauffeursverplichtingen op het gebied van ritregistraties. Theorie en praktijk wisselen elkaar tijdens deze dag af. Deze cursus telt mee voor de Code 95 en zorgt dat u in de toekomst zonder problemen werkt met de Digitale Tachograaf.

Bent u geïnteresseerd in een rijopleiding inclusief Code 95?

Een cursus over Digitale Tachograaf als onderdeel van Code 95

Op inhoudelijk gebied worden de volgende dimensies behandeld tijdens de cursus Digitale Tachograaf als onderdeel van Code 95:

  • Wetgeving met betrekking tot de digitale tachograaf
  • Bediening van de digitale tachograaf conform de wettelijke eisen, met verschillende tachograafkaarten
  • Arbeidstijdenbesluit voor het vervoer (onderdeel van de Arbeidstijdenwet)
  • Rij- en rusttijden
  • Verplichtingen voor de chauffeur
  • Controleproof werken

Cursusduur

In totaal volgt u de cursus over Digitale Tachograaf – die meetelt voor uw Code 95 – één dag. In totaal is het noodzakelijk dat u zeven uur aanwezig bent. U leert hoe u tijdens uw werkzaamheden moet werken met dit apparaat. Zoals vermeld, levert het succesvol voltooien van de cursus over Digitale Tachograaf u een bijdrage op voor uw Code 95. De Code 95, ook wel de richtlijn vakbekwaamheid genoemd,  is een aanduiding op uw rijbewijs die noodzakelijk is als u werkt als beroepschauffeur. VTA Nederland biedt verschillende cursussen en trainingen aan die meetellen voor deze belangrijke aanduiding, waaronder ook de Code 95 Rijtraining.

Locatie

  • VTA Nederland, Duiven (regio Arnhem, Doesburg, Doetinchem, Winterswijk en Zevenaar). Komt u uit een ander deel van Nederland? Ook dan bereikt u ons gemakkelijk met onze directe ligging aan de A12.
  • VCM Leusden, Leusden (regio Utrecht, Amersfoort, Zeist, Soest).

Kijk voor actuele trainingsdata en -locaties bij de cursusagenda. Op verzoek en bij voldoende ruimte en deelnemers kunnen wij de cursus incompany verzorgen. U kunt ook voor andere cursussen uit ons brede aanbod kiezen. Zo bieden wij u een VCA-cursus aan. Daarnaast is het bij ons mogelijk uw explosieveiligheidsdocument op te laten stellen.

Meld uw aan voor deze cursus

Meld uw aan voor deze cursus die meetelt voor uw code 95 en waarin u alles leert over de Digitale Tachograaf. Dankzij onze maatwerkcursussen houden we rekening met uw beschikbaarheid en het tempo waarop u optimaal de nieuwe kennis opdoet. Uiteraard is ook mogelijk om voor andere cursussen over bedrijfsveiligheid te kiezen. Neem contact met ons op en informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.