skip to Main Content

Wilt u leren op de juiste wijze uw lading te zekeren tijdens een cursus? Deze cursus biedt VTA-Nederland uit Duiven, bij Arnhem, u aan. Bij ruim twintig procent van de ongevallen waarbij vrachtwagens betrokken zijn, ligt de oorzaak in gebrekkige en onvoldoende ladingzekering. Het behalen van de juiste certificering is dan ook een wettelijke vereiste voor sommige chauffeurs. Dit maakt het halen van de juiste certificering door het volgen van onze Lading Zekeren Cursus noodzakelijk.

De inhoud van onze Lading Zekeren cursus

Bij wet is bepaald dat de transportondernemer, eigenaar of houder en bestuurder van een voertuig verantwoordelijk zijn voor een deugdelijke ladingzekering. De Lading Zekeren cursus zorgt dat u al in één dag voldoet de benodigde eisen. Zo gaat u voortaan altijd veilig de weg op. Daarnaast telt deze cursus mee voor de Code 95. Tijdens de cursus leert u over:

  • De rechten en plichten van de transportondernemer en de afzender op basis van de wetgeving
  • Invloed van wrijvingskrachten, massa en de eenheid Newton (lading zekeren berekenen)
  • Het belang van een goede lastverdeling van het voertuig
  • In welke situaties u de lading moet zekeren
  • De Europese constructienorm en de ongeschiktheid van schuifzeilen als onderdeel van de ladingzekering

Cursusduur en Code 95

De Lading Zekeren cursus duurt één dag. Tijdens de cursus bent u in totaal zeven uur aanwezig. Daarnaast telt deze cursus mee in het kader van de Code 95 voor beroepschauffeurs. VTA Nederland biedt naast de Lading Zekeren cursus ook andere cursussen aan die bijdragen aan uw code 95, zoals:

Certificaat

Na afronding van de cursus ontvangt u desgewenst het deelnamecertificaat van de Lading Zekeren cursus.

Locatie

  • VTA Nederland, Duiven (regio Arnhem, Doesburg, Doetinchem, Winterswijk en Zevenaar). Komt u uit een ander deel van Nederland? Ook dan bereikt u ons gemakkelijk met onze directe ligging aan de A12.
  • VCM Leusden, Leusden (regio Utrecht, Amersfoort, Zeist, Soest).

Kijk voor actuele trainingsdata en -locaties bij de cursusagenda. Op verzoek en bij voldoende ruimte en deelnemers kunnen wij de cursus incompany verzorgen.

E-learning

Deze cursus is ook als e-learning beschikbaar. Voor meer informatie kijkt u bij E-learning Lading Zekeren. Op het gebied van e-learning bieden wij ook andere cursussen aan. Bekijk hiervoor bijvoorbeeld ook onze ADR e-learning.

Informeer naar de cursusmogelijkheden en varianten

Neem snel contact met ons op als u wilt starten met de Lading Zekeren cursus van VTA Nederland, dé expert Bedrijfsveiligheid. Van deze cursus kunnen wij ook een maatwerkvariant aanbieden. Hiervoor kunt u vrijblijvend informeren naar de mogelijkheden, ook als u uw explosieveiligheidsdocument wilt laten opstellen. Bel ons op 0263705068 of stuur een e-mail naar info@VTA-nl.nl.