skip to Main Content

Tijdens de training Fysieke Belasting voor beroepschauffeurs krijgt u in één dag inzicht in het belang van een goede werkhouding. Bij lichamelijke inspanning, bijvoorbeeld tijdens het verplaatsen van producten, kan fysieke belasting van het houdings- en bewegingsapparaat ontstaan. Dit kan zelfs leiden tot overbelasting. In een dergelijk geval wordt uw werkvermogen aangetast. Toch blijft het belangrijkste nadeel de schade voor uw gezondheid.

Tijdens deze training leert u alles over fysieke belasting

Als u uw werkzaamheden uitvoert, kan er sprake zijn van een mechanische belasting (tillen, duwen, trekken, ongunstige houding, repeterende beweging) of van een fysiologische belasting (temperatuur, intensiteit, duur). Als dit het geval is, kunnen bepaalde activiteiten veel energie vragen. Ook onderbelasting, door te weinig bewegen of te lang zitten, kan tot gezondheidsklachten leiden. Tijdens de training Fysieke Belasting krijgt u handvatten aangereikt om uw eigen werkconditie te verbeteren. Het volgen van de cursus die wij als bedrijfsveiligheidsexperts aanbieden, telt daarnaast mee voor de Code 95.

Inhoud cursus Fysieke Belasting

  • Belangrijke arbeidsrisico’s
  • Het ontstaan van klachten
  • Oplossingen om klachten te voorkomen
  • Technische en organisatorische maatregelen
  • Gedragsmaatregelen
  • Leefstijl

Cursusduur en Code 95

Één dag van zeven uur. De cursus telt mee in het kader van de Richtlijn Vakbekwaamheid | Code 95 voor beroepschauffeurs.

Locatie

  • VTA Nederland, Duiven (regio Arnhem, Doesburg, Doetinchem, Winterswijk en Zevenaar). Komt u uit een ander deel van Nederland? Ook dan bereikt u ons gemakkelijk met onze directe ligging aan de A12.
  • VCM Leusden, Leusden (regio Utrecht, Amersfoort, Zeist, Soest).

Kijk voor actuele trainingsdata en -locaties bij de cursusagenda. Op verzoek en bij voldoende ruimte en deelnemers kunnen wij de cursus incompany verzorgen. VTA Nederland biedt ook een divers aanbod online cursussen aan die u op iedere locatie kunt volgen. Hiervan is onze ADR e-learning een goed voorbeeld.

Variant

Van deze training kunnen wij ook een lightversie of maatwerkvariant aanbieden. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden. Daarnaast kunnen ook andere cursussen als variant worden gevolgd, zoals onze VCA-cursussen. Ook onze korte EPT-training kunt u als variant bijwonen.

Subsidie

Er zijn branchespecifieke subsidies mogelijk via SOOB, het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de sector Transport en Logistiek.

Neem contact met ons op over deze training

Neem contact met ons op voor meer informatie. Wij vertellen u graag voor welke mogelijke subsidies u in aanmerking komt. Ook geven wij u op aanvraag informatie over de cursusvarianten die voor u mogelijk zijn. Wellicht neemt u contact met ons op, omdat u uw explosieveiligheidsdocument op wilt laten stellen. Stel uw vragen door te bellen naar 0263705068 of door een e-mail te sturen naar info@VTA-nl.nl.