skip to Main Content

Opleiding Preventiemedewerker

Til de veiligheid binnen uw organisatie naar een hoger niveau met de cursus Preventiemedewerker. Ieder bedrijf is verplicht minimaal één preventiemedewerker in huis te hebben. Echter, voor organisaties met minder dan 25 werknemers geldt dat dit ook de werkgever zelf mag zijn. Als preventiemedewerker hebt u de schone taak calamiteiten voor te blijven en preventief aan een veilige omgeving te werken. Na deze interactieve opleiding weet u wat u, samen met uw collega’s, kunt doen om de werkomgeving gezonder en veiliger te maken. Van werkvloer, intern transport en persoonlijke beschermingsmiddelen tot het geven van instructies, het herkennen van ATEX-omgevingen (gevaarlijke stoffen, explosiegevaar, brandgevaar) en de handelwijze bij calamiteiten.

Inhoud opleiding Preventiemedewerker

  • De rol van de preventiemedewerker
  • Relatie met directie, collega’s en medezeggenschap
  • Regels en wetgeving
  • Risico-inventarisatie & evaluatie (RI&E), Plan van Aanpak, Arbocatalogi en aanvullende informatiebronnen
  • Herkennen en voorkomen van onveilige situaties

Duur opleiding

1 dag of 2 dagen.

Examen en certificaat Preventiemedewerker

De cursus wordt afgesloten met een interne toets door VTA Nederland. Bij goed gevolg ontvangt u een certificaat.

Locatie

  • VTA Nederland, Duiven (regio Arnhem, Doesburg, Doetinchem, Winterswijk en Zevenaar). Komt u uit een ander deel van Nederland? Ook dan bereikt u ons gemakkelijk met onze directe ligging aan de A12.
  • VCM Leusden, Leusden (regio Utrecht, Amersfoort, Zeist, Soest).

Kijk voor actuele trainingsdata en -locaties bij de cursusagenda of neem contact met ons op voor meer informatie. Op verzoek en bij voldoende ruimte en deelnemers kunnen wij de cursus incompany verzorgen.