skip to Main Content

De BHV-cursus van VTA Nederland, uit Duiven bij Arnhem, leidt u in één dag op tot bedrijfshulpverlener. In deze rol bent u in staat om bij een ongeval of calamiteit eerste hulp te verlenen. Na de BHV-cursus van VTA Nederland bent u in staat de juiste ondersteuning of verzorging te bieden tot het moment dat de hulpverleningsdiensten arriveren. Vervolgens bent u ook nog eens in staat om samen te werken met deze specialisten.

Inhoud van de BHV-cursus voor bedrijfshulpverlening die geldig is in Nederland

Op inhoudelijk gebied leert u tijdens deze cursus alles wat u moet weten om goed te kunnen functioneren als bedrijfshulpverlener. U leert onder andere over:

  • Beginnende brand beperken en bestrijden
  • Ontruiming begeleiden
  • Eerste hulp verlenen bij ongevallen en/of stoornissen in de vitale functies
  • Reanimatie en gebruik van een Automatische Externe Defibrillator (AED)
  • Brandbestrijding en preventie

Als bedrijfshulpverlener is het voor u waarschijnlijk ook nuttig om een VCA-cursus te volgen als u werkzaam bent in de logistieke sector.

De duur van uw BHV-cursus

De BHV-cursus van VTA Nederland duurt in totaal zeven uur en is daardoor na één dag voltooid. Tijdens de cursus leert u wat nodig is om in geval van nood en bij ongevallen de juiste hulp te bieden. U bedrijf zal zich met een gerust hart kunnen focussen op zijn kerntaken als u aanwezig bent. Na het voltooien van de BHV-cursus kunt u mensen en organisaties in heel Nederland helpen als de nood aan de man is.

Examen en BHV-certificaat

De cursus wordt afgesloten met een interne toets door VTA Nederland. Bij goed gevolg ontvangt u een certificaat met een geldigheidsduur van één jaar. Kijk voor actuele trainingsdata en -locaties bij de cursusagenda. Op verzoek en bij voldoende ruimte en deelnemers kunnen wij de cursus incompany verzorgen.

De locatie van uw BHV-cursus in Nederland

  • VTA Nederland, Duiven (regio Arnhem, Doesburg, Doetinchem, Winterswijk en Zevenaar). Komt u uit een ander deel van Nederland? Ook dan bereikt u ons gemakkelijk met onze directe ligging aan de A12.
  • VCM Leusden, Leusden (regio Utrecht, Amersfoort, Zeist, Soest).

BHV-cursusvariaties en gerelateerde cursussen

Van deze training kunnen wij ook een lightversie of maatwerkvariant aanbieden. Het is dus mogelijk om voor een iets minder intensieve cursus te kiezen of voor een cursus die past bij uw mogelijkheden en beschikbaarheid. Daarnaast bieden wij verschillende gerelateerde cursussen op het gebied van veiligheid, zoals onze algemene cursus over gevaarlijke stoffen. Nog specifieker bieden wij cursussen aan als u veiligheidsadviseur op het gebied van gevaarlijke stoffen wilt worden in de logistieke sector.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor uw cursus

Neem contact met ons op als u de BHV-cursus wilt volgen tot bedrijfshulpverlener in Nederland. U benadert ons geheel vrijblijvend als u de mogelijkheden voor uw cursus op het gebied van bedrijfsveiligheid wilt bespreken. VTA Nederland is bereikbaar per telefoon als u belt naar 0263705068. Daarnaast is het voor u mogelijk te e-mailen naar info@VTA-nl.nl. Ook kunt u het contactformulier invullen. Als u contact met ons opneemt, is het verder mogelijk uw explosieveiligheidsdocument op te laten stellen.