skip to Main Content

Start uw traject om veiligheidsadviseur Gevaarlijke Stoffen te worden via VTA Nederland uit Duiven, in de buurt van Arnhem! Vervoert uw onderneming gevaarlijke goederen over de weg? Of omvatten de werkzaamheden het hiermee samenhangende verpakken, beladen, vullen of lossen? Dan is uw onderneming volgens Europese richtlijnen verplicht een of meerdere veiligheidsadviseurs voor het vervoer van gevaarlijke goederen te benoemen. Maar hoe richt u de functie Veiligheidsadviseur Gevaarlijke Stoffen volgens het ADR in?

Taken veiligheidsadviseur Gevaarlijke Stoffen: toezicht, preventie en meldplicht

De veiligheidsadviseur is belast met de preventie van risico’s omtrent het werken met gevaarlijke stoffen. Deze adviseur waarborgt op dit gebied de veiligheid van personen, bezittingen en het milieu. Hij of zij houdt toezicht op het adequaat naleven van de voorschriften bij het vervoer van gevaarlijke stoffen. De veiligheidsadviseur Gevaarlijke Stoffen is onder meer verantwoordelijk voor het opstellen van noodprocedures en het voorzien van de juiste scholing aan medewerkers. Daarnaast is het de verantwoordelijkheid van de veiligheidsadviseur Gevaarlijke Stoffen om de bedrijfsleiding te voorzien van advies en incidenten te melden. Ten slotte stelt hij of zij het verplichte jaarverslag op.

Veiligheidsadviseur ADR: in dienst of via ons veiligheidstrainings-en-adviesbedrijf?

Vervoert u slechts incidenteel gevaarlijke goederen? Dan heeft u wellicht geen veiligheidsadviseur Gevaarlijke Stoffen in vaste dienst. Toch dient u wettelijk wel over de expertise van een veiligheidsadviseur te beschikken. In dit geval staat een gecertificeerde adviseur van VTA Nederland u graag bij. Hij of zij neemt u de taken uit handen die de Wet Vervoer Gevaarlijke Stoffen aan uw bedrijf stelt. In overleg met u verzorgen en controleren wij als bedrijfsveiligheidsexpert  de volgende zaken voor u:

  • Wetgeving
  • Classificatie
  • Identificatie
  • Tankvoorschriften
  • Transportmiddelenetikettering en -kenmerking
  • Bouw en uitrusting van de transportmiddelen
  • Behandeling van de lading, documenten
  • Verpakkingen, procedures voor verzending
  • Nederlandse bepalingen
  • Veiligheid

Bovendien stellen wij uw verplichte jaarverslag op. Wilt u iemand in uw bedrijf laten opleiden tot veiligheidsadviseur? Ook hiervoor kunt u bij ons terecht. Wij bieden meerdere cursussen aan over gevaarlijke stoffen volgens de richtlijnen van het ADR. Zie ook onze mogelijkheden op het gebied van ADR e-learning.

Vraag naar de mogelijkheden voor uw veiligheidstrainingen en -advies

Als specialist op het gebied van veiligheidstrainingen en -advies verzorgen wij uw opleiding tot veiligheidsadviseur Gevaarlijke Stoffen op prettige en leerzame wijze. Als u met gevaarlijke stoffen werkt, is het wellicht ook raadzaam uw explosieveiligheidsdocument door ons te laten verzorgen. Zie ook ons aanbod VCA-cursussen als u logistiek actief bent. Neem contact met ons op voor meer informatie over ons en ons aanbod. U bereikt ons telefonisch op 0263705068 of per e-mail via info@VTA-nl.nl.