skip to Main Content
Cursus Chauffeur LZV Code 95 bij VTA Nederland

Onze e-learning ADR is een handige opfriscursus voor chauffeurs die niet dagelijks met ADR bezig zijn, maar wel elke vijf jaar hun certificaat middels vrijstellingen moeten halen. Tijdens de e-learning over ADR, leert u onder meer wat gevaarlijke stoffen zijn en welke gevarenklassen er zijn. Daarnaast krijgt u informatie over hoe u moet handelen volgens de nationale en internationale regelgevingen, het ADR. In bepaalde gevallen is een gedeeltelijke of zelfs volledige vrijstelling van het ADR mogelijk.

Geïnteresseerd in het volgen van ADR-cursussen via e-learning?

Inhoud van de e-learning ADR

Deze online ADR-cursus biedt inzicht in de verschillende vrijstellingsmogelijkheden. Het programma bestaat uit een e-learningmodule en een praktijkdeel. Hieronder ziet u de inhoud van de e-learning ADR:

  • Nationale en internationale wetgeving
  • Eigenschappen en gevarenklassen van gevaarlijke stoffen
  • Verpakkingsgroepen en UN-nummers
  • Verpakkingsvoorschriften en gevaars- en handelingsetiketten
  • Schema vrijstellingen ADR
  • Verantwoordelijkheden betrokkenen

Duur van de ADR-cursus

Deze cursus duurt zeven uur. In totaal heeft deze cursus een tijdpad van maximaal tien dagen. Het doorlopen van de e-learning ADR neemt ongeveer vier uur in beslag. Het praktijkdeel duurt drie uur. Daarnaast telt de cursus mee in het kader van de Richtlijn Vakbekwaamheid | Code 95 voor beroepschauffeurs. Wanneer u eerst uw ADR Basis wilt halen, duurt de cursus veertien uur.

ADR-deelnamecertificaat na afronding van de cursus

Na afronding van de cursus ontvangt u desgewenst het deelnamecertificaat ADR-vrijstellingen.

Locatie voor uw ADR-cursus

  • VTA Nederland, Duiven (regio Arnhem, Doesburg, Doetinchem, Winterswijk en Zevenaar). Komt u uit een ander deel van Nederland? Ook dan bereikt u ons gemakkelijk met onze directe ligging aan de A12.
  • VCM Leusden, Leusden (regio Utrecht, Amersfoort, Zeist, Soest).

Als u de ADR-cursus wilt volgen, kijkt u voor actuele trainingsdata en -locaties in de cursusagenda. Op verzoek en bij voldoende ruimte en deelnemers kunnen wij de cursus incompany verzorgen.

Meld u aan voor de ADR-cursus

Leer alles over ADR middels onze e-learning. Deze training biedt een grondig overzicht van de regelgeving, richtlijnen en praktische toepassingen. Wij helpen u als expert in bedrijfsveiligheid graag door deze e-learningmodele aan te bieden. Meld u snel aan voor de ADR-cursus of een van onze andere veiligheidstrainingen.