skip to Main Content

ADR-vrijstellingen door middel van e-learning is een handige opfriscursus voor chauffeurs die niet dagelijks met ADR bezig zijn, maar wel elke 5 jaar hun certificaat moeten halen. Tijdens de cursus voor ADR-vrijstellingen door middel van e-learning leert u onder meer wat gevaarlijke stoffen zijn en welke gevarenklassen er zijn. Daarnaast krijgt u informatie over hoe u moet handelen volgens de nationale en internationale regelgevingen van het ADR. In bepaalde gevallen is een gedeeltelijke of zelfs volledige vrijstelling van het ADR mogelijk. Deze ADR-cursus door middel van e-learning biedt inzicht in de verschillende vrijstellingsmogelijkheden. Het programma bestaat uit een e-learningmodule en een praktijkdeel. Plan zelf uw leermomenten en bereid u, waar u maar wilt, online voor op het praktijkdeel van deze cursus.

Inhoud van de e-learning voor ADR-vrijstellingen

  • Nationale en internationale wetgeving
  • Eigenschappen en gevarenklassen van gevaarlijke stoffen
  • Verpakkingsgroepen en UN-nummers
  • Verpakkingsvoorschriften en gevaars- en handelingsetiketten
  • Schema vrijstellingen ADR
  • Verantwoordelijkheden betrokkenen

Cursusduur van ADR-vrijstellingen door middel van e-learning

Deze cursus duurt zeven uur. In totaal heeft deze cursus een tijdpad van maximaal tien dagen. Het doorlopen van de e-learningmodule neemt ongeveer vier uur in beslag. Het praktijkdeel duurt drie uur. Daarnaast telt de cursus mee in het kader van de Richtlijn Vakbekwaamheid | Code 95 voor beroepschauffeurs. Wij bieden nog meer diensten aan die meetellen voor de Code 95, zoals:

 

E-learning voor het ADR-deelnamecertificaat

Na afronding van de cursus ontvangt u desgewenst het deelnamecertificaat ADR-vrijstellingen.

Locatie voor uw ADR-vrijstellingen door middel van e-learning

  • VTA Nederland, Duiven (regio Arnhem, Doesburg, Doetinchem, Winterswijk en Zevenaar). Komt u uit een ander deel van Nederland? Ook dan bereikt u ons gemakkelijk met onze directe ligging aan de A12.
  • VCM Leusden, Leusden (regio Utrecht, Amersfoort, Zeist, Soest).

Als u de ADR-cursus wilt volgen, kijkt u voor actuele trainingsdata en -locaties in de cursusagenda of u neemt contact met ons op voor meer informatie. Op verzoek en bij voldoende ruimte en deelnemers kunnen wij de cursus incompany verzorgen.

Neem contact met ons op voor de cursus ADR-vrijstellingen door middel van e-learning

Wij helpen u als expert Bedrijfsveiligheid graag door u zoveel mogelijk relevante informatie aan te bieden. Wist u bijvoorbeeld dat er voor u branchespecifieke subsidies mogelijk zijn via SOOB? SOOB is het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de sector Transport en Logistiek. Neem snel contact met ons op, want wij vertellen u er graag meer over. Bel naar 0263705068. Ook kunt u een e-mail sturen naar info@VTA-nl.nl.