skip to Main Content

EPT-cursus: uw EPT-certificaat in een halve dag!

cursist werkt met de elektrische pallettruck

De korte EPT-cursus is bestemd voor medewerkers die orders verzamelen met behulp van een elektrische pallettruck, kortweg EPT. Deze truck kent enkele specifieke eigenschappen, die anders zijn dan die van een heftruck.

Doe uw kennis op tijdens deze theorie- en praktijkcursus. Door het volgen van deze korte cursus EPT leert u in onze ruime trainingshal hoe u dit voertuig op de juiste wijze inzet tijdens uw werkzaamheden. En dat in slechts een halve dag!

Inhoud van de korte EPT-cursus | Elektrische Pallettruck

Tijdens de korte EPT-cursus leert u in minder dan één dag hoe u dit voertuig moet gebruiken. Het is van belang dat u uw vaardigheid op de EPT traint, omdat dit bijdraagt aan een veilige werkomgeving. Ook de belading en stabiliteit komen tijdens de korte EPT-cursus aan de orde. Dit om het risico op persoonlijke ongelukken en materiële schade verder te verkleinen. Veel van de informatie is net wat anders dan bij de heftruck. Tijdens de korte EPT-cursus gaan we inhoudelijk in op:

  • Arbowet
  • Veiligheidsvoorschriften
  • Rijklaarcontrole
  • Bediening van de elektrische pallettruck
  • Praktijkvaardigheden

Cursusduur

De duur van de korte EPT-cursus komt overeen met zijn benaming. U volgt de cursus namelijk gedurende een halve dag.

Examen en EPT-certificaat | Elektrische Pallettruck

De korte ETP-cursus wordt afgesloten met een interne toets door VTA Nederland dé expert in bedrijfsveiligheid. Bij goed gevolg ontvangt u een certificaat met een geldigheidsduur van vijf jaar.

Locatie EPT-cursus

Bij VTA Nederland, in Duiven (regio Arnhem, Doesburg, Doetinchem, Winterswijk en Zevenaar). Komt u uit een ander deel van Nederland? Ook dan bereikt u ons gemakkelijk met onze directe ligging aan de A12. Kijk voor actuele trainingsdata en locaties in de cursusagenda. Op verzoek en bij voldoende ruimte en deelnemers kunnen wij de cursus ook in-company verzorgen.

Variantmogelijkheden

Van deze training kunnen wij ook een lightversie of maatwerkvariant aanbieden. Het is daarmee mogelijk om de cursus aan te passen aan uw wensen of mogelijkheden. Daarnaast bieden wij als expert op het gebied van trainingen en bedrijfsveiligheid verschillend gerelateerde cursussen. Wij bieden u onder andere de volgende mogelijkheden aan: