skip to Main Content

Heftruckcursus, 1 daags (U16-2)

Tijdens deze Heftruckcursus van VTA Nederland leert u in één dag op een juiste en veilige manier te werken met de heftruck.

Deze opleiding is bestemd voor hen die heftruckchauffeur willen worden of professioneel met de heftruck werkzaam zijn in een warehouse, magazijn en/of expeditiebedrijf. Ook voor vrachtwagenbestuurders die regelmatig een heftruck besturen is deze cursus een aanrader.

Deze zeer praktische heftruckcursus helpt u binnen in 1 dag aan uw heftruckcertificaat.

Inhoud 1-daagse Heftruckcursus

 • Veiligheidsaspecten (Al-14 en Arbowet)
 • Aanvangscontrole en onderhoud
 • Vakkennis
 • Bediening en besturing
 • Lastberekening en -grafiek
 • Bediening hydraulisch systeem
 • Algehele inspectie
 • Kennis van onder andere pallets, boxpallets en brede lasten
 • Verkeersvoorschriften en milieu
 • Laden en lossen van containers/laadbakken
 • Stapelen, pallet- en inrijstelling
 • Onderhoud batterij en verbrandingsmotor

Cursusduur

 1 dag van 7 uur.

Varianten van de Heftruckcursus

 1. STL Veiligheidscertificaat: er zijn branchespecifieke subsidies mogelijk via SOOB, het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de sector Transport en Logistiek. Wij vertellen u graag hoe u hiervan gebruik kunt maken bij het volgen van de variant STL Veiligheidscertificaat Heftruck (telt ook mee voor de Code 95). De cursus wordt afgesloten met een praktijktoets door VTA Nederland, volgens de door het STL (Sectorinstituut Transport en Logistiek) gestelde normen. Bij goed gevolg ontvangt u het STL Veiligheidscertificaat Heftruck, met een geldigheidsduur van 5 jaar.
 2. Code 95: volgt u de Heftruckcursus of de opfriscursus (Herhaling) om uw (na)scholingsuren voor de Code 95 te behalen, dan volstaat een basiscursus of herhalingscursus Heftruck. U ontvangt een Veiligheidscertificaat Heftruck van VTA Nederland, met een geldigheidsduur van 5 jaar. Telt voor 7 uur mee in het kader van de Richtlijn Vakbekwaamheid | Code 95 voor beroepschauffeurs.
 3. Maatwerk: u wilt veilig kunnen werken met de Heftruck, maar hebt al enige kennis, of u hebt juist extra aandacht of tijd nodig. Dan verzorgen wij graag een training op maat, in uw tempo. U ontvangt een Veiligheidscertificaat Heftruck van VTA Nederland.
 4. E-learning: de Heftruckcursus is ook als e-learning beschikbaar voor het behalen van het STL Veiligheidscertificaat Heftruck en telt mee voor de Code 95. Voor meer informatie kijkt u bij E-learning STL Veiligheidscertificaat Heftruck.

Locatie

VTA Nederland, Duiven (regio Arnhem, Doesburg, Doetinchem, Winterswijk en Zevenaar). Komt u uit een ander deel van Nederland? Ook dan bereikt u ons gemakkelijk met onze directe ligging aan de A12.

Schrijf u online in voor een van onze Heftruckcursussen (willekeurig welke, maar wel op de door u gewenste dag). Wij nemen binnen 2 dagen telefonisch contact met u op om de gewenste variant te bespreken. Daarna wordt uw inschrijving ingedeeld in de juiste rubriek en het juiste niveau (1 of 2 dagen). Op verzoek en bij voldoende ruimte en deelnemers kunnen wij de cursus incompany verzorgen.

Combinatie met meeneemheftruck

Tevens kunnen wij de Heftruckcursus in combinatie met de cursus Meeneemheftruck aanbieden. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.