skip to Main Content

Drama in Heerde: vader (58) overlijdt bij ongeluk met heftruck

Een 58-jarige man is vannacht aan de gevolgen van een incident bij het bedrijf HB hekwerk Oost aan de Sprengenweg in Heerde overleden. Het ongeval vond zaterdag plaats.

De man, een vriend van eigenaar Martin Berghorst, kwam zijn zoon ophalen en wilde met een heftruck vuil lossen. Bij het uitstappen raakte de man bekneld. Afgelopen nacht overleed hij in het ziekenhuis. ,,Niemand was in de buurt, dus het onderzoek van de arbeidsinspectie moet uitwijzen wat er nou precies is gebeurd’’, zegt Berghorst.

Vader van een werknemer

Het ongeval gebeurde op het terrein van het bedrijf HB hekwerk Oost. De 58-jarige man maakte geen onderdeel uit van het viertal werknemers van het bedrijf, maar is wel vader van een werknemer.

Berghorst heeft uit respect het bedrijf voor minstens een week gesloten. ,,Daarna kijken we verder, in samenspraak met de nabestaanden.’’ Volgens Berghorst is de sfeer heel slecht. ,,Het verdriet is heel groot.’’

Onderzoek arbeidsinspectie

De arbeidsinspectie hoopt het onderzoek binnen enkele maanden af te ronden, laat woordvoerder Elizabeth Palandeng weten. Over de werkwijze kan ze niet veel zeggen. ,,Dat kan op allerlei manieren, maar zolang het nog loopt zeggen we daar niets over.’’

Bron: De Stentor