Crisismanagement en ATEX
Een crisis dient zich altijd aan op het moment dat het niet uitkomt, toch? Weet u dan hoe u wilt handelen? Waar u tegenaan loopt? Hoe u de gevolgen kunt beperken? Weet u hoe u relevante informatie boven tafel krijgt en wie u, zowel intern als extern, moet informeren? Om niet achter de feiten aan te lopen is het belangrijk te beseffen dat u te allen tijde moeten weten hoe er concreet gehandeld moet worden in het geval van een crisis, zoals bijvoorbeeld een brand of explosie. Een managementdraaiboek is dan ook onmisbaar voor solide crisismanagement, helemaal als binnen uw onderneming gewerkt wordt met gevaarlijke dan wel explosieve stoffen – ATEX.
Opstellen van een praktisch crisisdraaiboek
Of u nu behoefte hebt aan toetsing van een reeds bestaand draaiboek of het opzetten van een compleet crisismanagementbeleid, VTA Nederland is u graag van dienst. Onderwerpen die we bespreken en vastleggen in het crisisdraaiboek zijn:
- Continuïteitsplanning.
- Crisisbeheersing: nodig of niet?
- Brand, en dan?
- Interne en externe crisisorganisatie: wie zit er in het crisisteam, wat zijn hun taken en wat moeten ze juist niet doen.
- Opschaling, intern en extern.
- Structuur van effectief overleggen onder druk.
- Crisiscommunicatie.
- Invloed en inzet van sociale media.
- Nazorg.
Op het moment dat de organisatie van de bedrijfshulpverlening (BHV) in de praktijk werkt, en scenario’s bekend zijn en geoefend, is het tijd om de managementscenario’s samen met de BHV-organisatie te oefenen. Gezamenlijk organiseren we een crisisscenario dat morgen zomaar eens realiteit kan zijn. Na afloop evalueren we de oefening en maken we een actielijst voor de korte en lange termijn.